Γαρίδες σοτέ με μπρόκολο

Απαραίτητο πιάτο, ανάμεσα σε δύο βαριά γεύματα με κρέας! Πολύ γιορτινό για να το προσφέρετε ακόμη και στους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια γαρίδες
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 1 κουταλιά γλυκού σουσάμι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Λίγο λάδι (ηλιέλαιο, σουσαμέλαιο ή …ελαιόλαδο αν δεν υπάρχει άλλο)

Εκτέλεση

  • Σε μπολ χτυπάτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το τζίτζερ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σουσαμέλαιο
  • Σε τηγάνι ροδίζετε ελαφρά τις γαρίδες με ελάχιστο ελαιόλαδο, για 3 λεπτά
  • Πλένετε το μπρόκολο, κόβετε τα μπουκετάκια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με τις γαρίδες, σοτάρετε ελαφρά για άλλα 3-5 λεπτά
  • Ρίχνετε στο τηγάνι την σος που κάνατε, ανακατεύετε, για άλλα 2-3 λεπτά
  • Γαρνίρετε το πιάτο σας με σουσάμι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Αυτό το πιάτο συνοδεύεται και με ρύζι αρωματικό

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια