Γρανίτα ροδάκινο




Θα την λατρέψετε και θα επωφεληθείτε από τα υπέροχα ροδάκινα εποχής. Γίνεται πανεύκολα, σε λίγα λεπτά!

Υλικά

  • 600 γραμμάρια ροδάκινα ώριμα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια νερό
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρουν καλά βράση τα κατεβάζουμε
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά
  • Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού
  • Τα πολτοποιούμε και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα και το σιρόπι
  • Ανακατέψτε καλά, τοποθετήστε στην κατάψυξη
  • Κάθε μισή ώρα βγάζουμε τη γρανίτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα: φέρνουμε το μείγμα από τις άκρες στο κέντρο
  • Κάντε τη διαδικασία πέντε φορές ώσπου να παγώσει η γρανίτα παντού και να γεμίσει κρυστάλλους στο εσωτερικό της

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια

Διαβάστε επίσης: