Ελαφριά κοτόσουπα, λεμονάτη

Είναι μια παραλλαγή της γνωστής κοτόσουπας-αυγολέμονο σε μια πιο light εκδοχή, με λαχανικά και λεμόνι.

Σε όλες τις σούπες, ακόμη και στις απλές χορτόσουπες ή πατατόσουπες, προτείνω να σοτάρονται τα υλικά με 1 ή μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Σίγουρη επιτυχία!

Υλικά

  • 1/2 κιλό κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 καρότα κομμένα
  • 1,5 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • Ρίγανη, θυμάρι
  • 3 κουταλιές σούπας κριθαράκι χοντρό
  • Χυμό 1 λεμονιού και ξύσμα λεμονιού
  • 1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ροδίστε το κομμένο κοτόπουλο, μέσα στο ελαιόλαδο
  • Βγάλτε το στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, σοτάρετε για 3 λεπτά, προσθέστε τη ρίγανη και το θυμάρι
  • Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ρίξτε το κρασί, ροδίστε να πάρουν όλα μαζί αρώματα
  • Προσθέστε ζεστό νερό και το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσει ώσπου να είναι έτοιμο το κριθαράκι
  • 5-6 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε το σπανάκι
  • Πριν σερβίρετε ρίξτε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια