Ελενα Ακρίτα: «Υπάρχουν γυναίκες που δεν κάνουν μαστογραφία γιατί ντρέπονται για το στήθος τους»

Γυναίκες και μαστογραφία. Τι είναι αυτό που δεν πάει καλά στη χώρα μας και χρειάζεται να υπενθυμίζουμε συνεχώς την ανάγκη πρόληψης;

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει (και καλώς) μια συζήτηση στα Social Media, αναφορικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι αν γίνει έγκαιρη διάγνωση, υπάρχει μεγάλο ποσοστό θεραπείας. Με τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου εντοπίζονται περίπου 6.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο στη χώρα μας, ενώ πολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Ναι, τα ποσοστά δεν είναι υπέρ μας. Εχουμε ωστόσο ένα δυνατό χαρτί και πρέπει να το παίξουμε. Το χαρτί της μαστογραφίας. Μιας ανώδυνης εξέτασης που μπορεί να σώσει τη ζωή μας. 

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που, έστω και με αφορμή ένα διαδικτυακό παιχνίδι με καρδούλες που έγινε viral, έφεραν στην επικαιρότητα το θέμα της πρόληψης. Η Μάγια Τσόκλη, Η Βικτώρια Παναγιωτίδου και η Ελενα Ακρίτα είναι λίγες μόνο από τις γυναίκες που ανοίγουν τη συζήτηση. 

Η τελευταία μάλιστα, ανέδειξε χθες μια νέα πλευρά της άρνησης των γυναικών να κάνουν μαστογραφία. Αυτή της ντροπής. 

Διαβάστε την ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα για τις γυναίκες που ντρέπονται στο Bovary.gr

Πηγή:Γυναίκα

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια