[Ζούγκλα]: Θα αλλάξουν το Διαδίκτυο με υπερατλαντικό καλώδιο – multi-news.gr

Από κοινού Microsoft και Facebook θα κατασκευάσουν ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό, για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και Διαδικτύου.
Η κατασκευή του νέου καλωδίου, που ονομάζεται «MAREA», θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017. Το καλώδιο έχει σχεδιαστεί αρχικά να μεταφέρει 160 terabits πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Πρόκειται για σύνδεση 16 εκατ. φορές ταχύτερη από μια γρήγορη οικιακή διαδικτυακή σύνδεση.
Το «MAREA» θα είναι μήκους 6.600 χιλιομέτρων και θα είναι το πρώτο που θα συνδέει τις ΗΠΑ με τη Νότια Ευρώπη. Θα ξεκινάει από τη βόρεια Βιρτζίνια στις ΗΠΑ και θα φτάνει μέχρι το Μπιλμπάο στην Ισπανία και από εκεί θα συνδέεται εκ νέου με δικτυακούς κόμβους σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία. Θα λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Telxius, του τμήματος υποδομών της Telefonica, διεθνούς εταιρείας επικοινωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ[1]

References

  1. ^ [zougla.gr] ολόκληρο το άρθρο: (www.zougla.gr)

Επιστήμη και τεχνολογία – Ειδήσεις Google

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια