Θέλετε κοφτερό μυαλό μέχρι τα γεράματα; Οι 7 συμβουλές των ειδικών

Η σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή διατηρεί το σώμα υγιές και δυνατό, όμως οι συνήθειες αυτές έχουν σημαντικά οφέλη και για τον εγκέφαλο.

Με απώτερο στόχο τη διατήρηση των νοητικών ικανοτήτων μέχρι τα βαθιά γεράματα, συμβουλευτική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας και της Αμερικανικής Εταιρείας για το Εγκεφαλικό προτείνει μια σειρά από απλά βήματα που όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Stroke, η βελτίωση της υγείας μέσα από αυτά τα 7 βήματα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας λόγω εγκεφαλικού, αγγειακών διαταραχών και Αλτσχάιμερ.

Τα 7 βήματα καταρτίστηκαν αρχικά από την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας με σκοπό την προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας, φαίνεται όμως ότι βρίσκουν εφαρμογή και για την εγκεφαλική υγεία. Τόσο η καρδιά όσο και ο εγκέφαλος χρειάζονται επαρκή αιμάτωση για να λειτουργήσουν σωστά, όμως με την πάροδο των χρόνων πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν στένωση ή απόφραξη στα αιμοφόρα αγγεία τους, διαδικασία γνωστή ως αθηροσκλήρωση. Η αθηροσκλήρωση αποτελεί συχνή αιτία των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δείτε εδώ ποια είναι

Πηγή:Madata.GR

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια