Κέικ πορτοκάλι, με ελαιόλαδο

Πιστεύω πως είναι η καλύτερη συνταγή για ελαφρύ και νόστιμο κέηκ πορτοκαλιού.

Σχεδόν άγλυκο εσωτερικά, παίρνει λίγη ζάχαρη από το γλάσο που σας προτείνω για κάλυψη.

Λατρεμένο κέηκ, για fitness καταναλωτές: έχει λίγο αλεύρι, λίγη ζάχαρη και διαλεχτά υλικά!

Υλικά

  • 3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας
  • 1/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 μερίδα βανίλια
  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αποξηραμένο πορτοκάλι, για διακόσμηση, προαιρετικά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη για το γλάσο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι ή φόρμα
  • Σε μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το γιούρτι, την βανίλια -Ανακατέψτε με αυγοδάρτη να αναμειχθούν
  • Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε καλά να αναμειχθούν
  • Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, ώσπου το μαχαίρι να είναι στεγνό
  • Βγάλτε το κέηκ σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει
  • Για το γλάσο αναμείξτε την άχνη με μια κουταλιά νερό
  • Ρίξτε το στην επιφάνεια του κέηκ, αφήστε να σταθεροποιηθεί
  • Διακοσμήστε με πορτοκάλι αποξηραμένο, αν έχετε

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια