Μίνι κρέπες με σολομό και τυρί

Είναι το καλύτερο απεριτίφ ή πρώτο πιάτο για τις γιορτές.

Η συνταγή βασίζεται σε κρέπες σπιτικές, πανεύκολες:

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι, σπάστε τα αυγά στη μέση και ρίξτε μια πρέζα αλάτι
  • Ανακατέψτε απαλά με αυγοδάρτη, μην ενσωματώσετε το αλεύρι όλο μαζί για να μην κάνει χόνδρους
  • Ρίξτε λίγο από το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε με αυγοδάρτη ώσπου να ενσωματωθεί εντελώς το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα
  • Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ, ανακατέψτε
  • Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο
  • Οταν ξεκουραστεί, ζεστάνετε καλά ένα ρηχό τηγάνι (ή την ειδική κρεπιέρα) με ελάχιστο λάδι
  • Με το κουτάλι ρίξτε λίγο μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το σε ευθεία
  • Το τηγάνι πρέπει να είναι πραγματικά ζεστό (όχι να καεί), αλλά η φωτιά μέτρια
  • Γυρίστε την κρέπα με σπάτουλα και από την άλλη μεριά -Οσο περισσότερο ψηθεί, τόσο πιο τραγανή θα είναι

Υλικά για τις κρέπες απεριτίφ

  • Κρέπες
  • 5-7 φετούλες σολωμό καπνιστό
  • 1 κουτί τυρί για άλειμμα
  • 1 λεμόνι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε μια μια τις κρέπες στο τραπέζι εργασίας
  • Απλώστε μια λεπτή στρώση τυρί για άλειμμα
  • Προσθέστε από πάνω σολωμό, σε μια πλευρά, να μην «μπουκώσει» -Ρίξτε λεμόνι και πιπέρι στον σολωμό

  • Ρολάρετε την κρέπα, σφίξτε την καλά
  • Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με οδοντογλυφίδα
  • Επαναλάβετε την διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες που χρειάζεστε

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια