Μπισκότα καρυδάτα, μαλακά

Με κανέλα και καρυδόψιχα, είναι τα απόλυτα μαλακά μπισκότα των γιορτών! Ιδανικό γλυκό, γιατί δεν είστε υποχρεωμένοι να τα φάτε όλα μαζί.

Υλικά για 20 μπισκότα

  • 250 γραμμάρια καρυδόψιχα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια
  • 2 κουταλίτσες κανέλα
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Για το γλάσο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

  • Αναμείξτε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη άχνη
  • Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα
  • Προσθέστε σιγά σιγά την καρυδόψιχα, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού
  • Πλάστε σε ζύμη -Ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε μπισκοτάκια, σε σχήματα

  • Στρώστε λαδόκολα σε σχάρα κουζίνας, τοποθετήστε τα μπισκοτάκια στη σειρά
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τα μπισκοτάκια σας για 7-8 λεπτά
  • Οχι παραπάνω, έτσι θα μείνουν μαλακά!

Το γλάσο είναι πολύ εύκολη υπόθεση: Χτυπήστε καλά το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέστε τη ζάχαρη.
Μόλις ψηθούν τα μπισκοτάκια, απλώστε το υγρό γλάσο στην επιφάνεια και αφήστε να στεγνώσουν κάποιες ώρες

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια