Πατάτες ογκρατέν, light

Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα γιορτινά σας τραπέζια, με γαλοπούλα, κόκκινα κρέατα ή χοιρινό.

Υλικά

  • 750 γραμμάρια πατάτες (κίτρινες, Νάξου)
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 λίτρο γάλα light
  • 35 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή ξερό

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες λεπτές
  • Καθαρίστε το σκόρδο και τρίψτε το ταψάκι -Δεν σας προτείνω να το βάλετε στο ογκρατέν γιατί καλύπτει κυριολεκτικά τις γεύσεις
  • Τοποθετήστε μια στρώση πατάτες στο ταψάκι, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και θυμάρι
  • Συνεχίστε, όσο παίρνει
  • Σε μπολάκι ανακατέψτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύστε το στο ογκρατέν
  • Ψήστε σε μέτριο φούρνο, για 50 λεπτά περίπου -Αν καίγεται, καλύψτε με αλουμινόχαρτο
  • Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, οι πατάτες θα λιώνουν στο στόμα

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια