Πράσινο τσάι και πρόληψη του καρκίνου

Το τσάι είναι το ποτό που καταναλώνεται περισσότερο από κάθε άλλο στον κόσμο μετά το νερό. Ωστόσο, το 78% του τσαγιού που καταναλώνεται παγκοσμίως είναι μαύρο και μόνο το 20% είναι πράσινο. Όλοι οι τύποι τσαγιού, εκτός από το τσάι από βότανα, παρασκευάζονται από τα αποξηραμένα φύλλα του θάμνου Camellia Sinensis. Το επίπεδο οξείδωσης των φύλλων καθορίζει τον τύπο του τσαγιού.

Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται από μη οξειδωμένα φύλλα και είναι ένας από τους λιγότερο επεξεργασμένους τύπους τσαγιού (με το λευκό τσάι να είναι το πρώτο) και ως εκ τούτου περιέχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και ευεργετικές πολυφαινόλες.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Πηγή:Madata.GR

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια