Ρωτήσαμε πέντε γυναίκες από την Πολιτική, τα Media, τις Τέχνες, αν συμφωνούν με την Κατρίν Ντενέβ

Πέντε γυναίκες, από την τέχνη, την πολιτική, τα μίντια. Πέντε σκέψεις για τον φεμινισμό, την σεξουαλική παρενόχληση και την επιστολή Ντενέβ.

Πέντε απαντήσεις στη Bovary: H συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, η βουλευτής ΝΔ Αννα Καραμανλή, η Εκδότης του ειδησεογραφικού newsletter FAC Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά, η ιδρύτρια του living-postcards Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά.

Πέντε γυναίκες δίνουν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα που άνοιξε με την υπόθεση Γουάινσταϊν και μοιάζει πως δύσκολα θα κλείσει. Οχι μόνον γιατί η σεξουαλική παρενόχληση έχει βαθιές ρίζες στη νοοτροπία των, δυτικών, κυρίως κοινωνιών. Αλλά κυρίως γιατί οι γυναίκες έχουν μπερδευτεί: Ανάμεσα στα κεκτημένα του παρελθόντος, τους ρόλους που καλούνται να παίξουν σήμερα στη ζωή τους και στις βαθύτερες επιθυμίες τους, η ισορροπία μοιάζει εξαιρετικά ευαίσθητη. 

Μήπως βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου, ακραίου, πουριτανισμού ή μήπως βρήκαμε, εμείς οι γυναίκες, τον χώρο και τις κατάλληλες συνθήκες για να μιλήσουμε; Aρκεί να μην εξελιχθεί το θέμα σε μονόλογο γυναικών. 

Διαβάστε τις απόψεις των πέντε γυναικών για την επιστολή Ντενέβ, στο Bovary.gr

Πηγή:Γυναίκα

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια