Σούπα με φρέσκο σολωμό




Να μια σούπα που πιθανόν δεν ξέρατε, αλλά θα γίνει η νέα σας πρόκληση. Πολύ εύκολη, πολύ σικάτη και ιδιαίτερα νόστιμη.

Είναι γαλλικό πιάτο και στα γαλλικά ονομάζεται «blanquette», κάτι σαν «λευκή σούπα» δηλαδή.
Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες, είναι πολύ εύκολη.

Υλικά

  • 2 κομμάτια φρέσκο σολωμό
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τον σολωμό σε χοντρά κομμάτια
  • Κόψτε τα καρότα σε ροδέλες και βράστε τα στον ατμό για λίγο, για 20 λεπτά
  • Μόλις βγουν, βάλτε στον ατμό τα λευκά πράσα, για 5 λεπτά
  • Λιώστε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και ροδίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μέσα στο τηγάνι προσθέστε τα πράσα, τον σολωμό και τα καρότα -Αφήστε το να σιγοβράζει
  • Την ίδια ώρα, σε μια κατσαρόλα λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίξτε την κουταλιά αλεύρι, ανακατέψτε
  • Λιώστε τον ζωμό λαχανικών σε καυτό νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα, ανακατέψτε
  • Προσθέστε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε
  • Ρίξτε λίγο αλάτι, τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού -Ετοιμη η σάλτσα μας!
  • Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα και η blanquette σολωμού είναι έτοιμη
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω, αν έχετε
  • Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι ή βραστές πατάτες ή σαλάτα

iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια

Διαβάστε επίσης: