Carrot cake, εγγλέζικη λιχουδιά

Οι αγγλοσάξωνες φτιάχνουν τα καλύτερα γλυκά τους από τα πιο απρόσμενα προϊόντα: τα καρότα και το τυρί!

Το carrot cake και το cheesecake είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια γνωστά. Εύκολο το carrot cake!

Υλικά

  •     250 γραμμάρια καρότα στον τρίφτη (στίψτε τα να φύγουν τα υγρά, καλά)
  •     3 αυγά
  •     220 γραμμάρια ζάχαρη
  •     200 γραμμάρια αλεύρι
  •     80 γραμμάρια καρύδια πεκάν
  •     150 γραμμάρια ηλιέλαιο
  •     1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
  •     1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, λίγο γαρύφαλλο σκόνη, λίγο τζίτζερ σκόνη, λίγο μοσκοκάρυδο σκόνη
  •     1 κουταλίτσα μικρή αλάτι

Για το γλάσο

  •     250 τυρί μασκαρπόνε
  •     Χυμό μισού λεμονιού
  •     50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  •     Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για γλυκό
  •     Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά και το αλάτι και κάντε μια τρυπούλα στη μέση
  •     Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπήστε πάλι ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Προσθέστε λίγο λίγο το ηλιέλαιο, χτυπώντας με αυγοδάρτη
  •     Ρίξτε τα υγρά μέσα στην τρυπούλα που έχουμε κάνει στο αλεύρι και ανακατέψτε από μέσα προς τα έξω, ενσωματώνοντας σιγά σιγά το αλεύρι
  •     Προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια πεκάν σπασμένα

  •     Δουλέψτε λίγο όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα και αδειάστε τα στη φόρμα
  •     Χτυπήστε λίγο τη φόρμα στο τραπέζι της κουζίνας για να μην υπάρχουν κενά αέρος
  •     Ψήστε το γλυκό για 50 λεπτά, ώσπου να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα, όπως όλα τα κέηκ. Αφήστε το να κρυώσει πριν βάλετε το γλάσο

  •     Οσο το γλυκό ψήνεται, ετοιμάστε το γλάσο. Εύκολο: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τρία υλικά μαζί, χτυπήστε τα καλά και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν μισή ωρίτσα
  •     Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνετε το γλάσο από πάνω, με όποιον τρόπο θέλετε -Μπορείτε από πάνω να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα κλπ
  •     Είναι καλύτερα να κρυώσει όλο μαζί το γλυκό στο ψυγείο, αλλά τρώγεται άνετα και αμέσως!

Οι Αγγλο-Αμερικάνοι, βέβαια, το παρακάνουν και τα carrot cake τους έχουν διπλή ή …πενταπλή στρώση γλάσου:

Ο βρετανός σεφ Jamie Oliver βάζει μόνο μια στρώση γλάσο, από πάνω, αλλά τεραστίου πάχους!

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια