Mousse σοκολάτας στο ποτήρι

Ενα εύκολο γλύκισμα για τα γιορτινά σας τραπέζια που πάντα πετυχαίνει.

Αγοράστε ποιοτικά αυγά, γιατί το γλυκό δεν ψήνεται -Για λόγους πρόληψης.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1,5 κουταλιά ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  • Λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί (ένα μπολ πάνω από νερό που βράζει)
  • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Χτυπήστε πολύ καλά τους κρόκους, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ώσπου να ασπρίσουν -Πάρτε μίξερ χειρός, κάντε απαλές κινήσεις
  • Χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, με την πρέζα αλάτι για να σφίξουν -Με το μίξερ χειρός
  • Μέσα στους κρόκους προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατέψτε απαλά
  • Προσθέστε την βανίλια
  • Μέσα στους κρόκους αρχίστε σιγά σιγά να ενσωματώνετε τα ασπράδια -Απαλά πολύ
  • Ετοιμη!
  • Τοποθετήστε την mousse σε ποτήρια γιορτινά, καλύψτε την επιφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε
  • Οταν σερβίρετε, μπορείτε να την διακοσμήσετε με ξύσμα σοκολάτας, μικρά φρούτα κλπ, ή με σαντιγύ

Πηγή:iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια