Πατάτες ογκρατέν με σκόρδο και αρωματικά




Απαραίτητο πιάτο, ακόμη και το καλοκαίρι, για να αποφεύγουμε τις τηγανητές πατάτες. Οι πατάτες au gratin είναι παραδοσιακή γαλλική συνταγή, υπέροχα νόστιμη.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες Νάξου
  • 200 γραμμάρια τυρί Boursin με σκόρδο (στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
  • Ελάχιστο βούτυρο, όσο ένα φουντούκι
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
  • Τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι, σφιχτά
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί Boursin
  • Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και το σκόρδο, ρίξτε τα στο μπολάκι
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο μπολάκι
  • Ρίξτε το υλικό πάνω από τις πατάτες
  • Αν οι πατάτες εξέχουν πολύ και κινδυνεύουν να καούν, προσθέστε μισό ποτήρι νερό
  • Βάλτε το ταψάκι σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
  • Το ογκρατέν πρέπει να ροδοψηθεί, να μην καεί
  • Οταν βγει από τον φούρνο, ρίξτε από πάνω το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Συμβουλή καλοκαιρινή: Σερβίρετε το ογκρατέν μόνο με μια πράσινη σαλάτα

iGastronomie

Μοιράσου το με τους φίλους σου:

Σχόλια

Σχόλια

Διαβάστε επίσης: